Visas:
Fredag 25 januari kl. 16.30

Pris: 40 kr

« Tillbaka  

Invigning av Göteborg Film Festival i Ale

Som vanligt streamas Göteborg Film Festivals pampiga Invigningsfilm över så gott som hela Västra Götalandsregionen och som vanligt arrangeras ett invigningsevent  i Ale kommun.

Självklart ska du se invigningen i Medborgarhuset Alafors!

Så här ser kvällen ut:

16.30 Minglet börjar med mat och annat trevligt

17.30 Invigningsceremonin börjar

18.15 Invigningsfilmen visas

20.30 Filmen slutar

Aurora inviger Göteborg Film Festival!

Vi är otroligt glada över att presentera årets invigningsfilmer. Debutanten Miia Tervos Aurora och Monne Lindströms kortfilm Zlatan i Alperna.

Aurora
Festande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i Miia Tervos oemotståndliga debut. Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner. Aurora är en rolig och strulig festtjej som vill byta sitt skitliv mot något bättre i Norge. Darian är en melankolisk flykting från Iran som behöver gifta sig snabbt för att han och hans dotter ska få stanna i Finland. Aurora går med på att hjälpa honom, och hittar snabbt flera potentiella fruar, varav vissa till och med är under 80 år gamla. Mimosa Willamo ger fart och närvaro åt titelrollen i en snygg och charmig film om kärlekens överskridande kraft.
Regi: Miia Tervo Längd: 1 h 46 m Land: Finland

Zlatan i Alperna
Sveriges bästa fotbollsspelare har knäppt upp pjäxorna och småslumrar vid toppstugan, men när en snöblind kvinna behöver hjälp ställer han såklart upp. Denna oemotståndligt charmiga animation påminner om varför vi en gång blev störtförälskade i liraren från Rosengård.
Regi: Monne Lindström Längd: 15 min Land: Sverige

Biljetten kostar 40 kr och då ingår dessutom ett festivalpass till resten av festivalen i Göteborg till ett värde av 50 kr. Det är för bra för att missa, eller hur!

En buffé kommer att finnas uppdukad från kl 16.30, och Du som vill sitta ner och äta förbeställer maten på alefolketshus@gmail.com senast torsdag 24/1.
Matbiljetten kostar 150 kr, och förutom buffén ingår alkoholfri dryck samt efterrätt!

Biljetter kan köpas i Nols Folketshus mån-tors 9-16 (ring 0706-836671 innan) eller i biokassan Medborgarhuset sön 20/1 kl 17-18 eller ons 23/1 kl 18-19.

 

 

 

 

 

Dela med dina vänner!

  Hur bokar/köper jag en biljett?

  För att förboka en biljett kan man ringa 0706-836671. OBS! telefonbokning endast vardagar kl 8-16.

  Det går också bra att skicka ett sms eller maila till alefolketshus@gmail.com.

  Bokningar kan göras senast 70 min innan filmen börjar. Vi har inte platsbokning, din biljett garanterar plats på föreställningen, men du väljer platsen själv. Tänk på att vara ute i god tid!

  Förbokade biljetter ska hämtas ut senast 30 min före start.

  Det går också bra att köpa biljetter i kassan som öppnar 1 timme före varje föreställning. Betala gärna med kort!